Concursuri

CONCURS DE TRADUCERI-JUVENES TRANSLATORES

 

Concurs de traduceri – JUVENES TRANSLATORES – organizat de Uniunea Europeană în perioada 28 noiembrie 2024 – 13 februarie 2025.

Din cadrul Colegiului Național „Aurel Vlaicu” au participat 5 elevi născuți în anul 2007, elevi în clasele a 11-a E și a 11-a B.

LUNGU ANDREEA CĂTĂLINA, elevă în clasa a 11-a E a obținut MENȚIUNE SPECIALĂ și a fost coordonată de doamna profesor de limba engleză, Sarosi Mirela.

Concursul ASUS LEARN&COMPETE Challenge 2025

 

Perioada de desfășurare: 02.12.2024 – 04.03.2025

Locul desfășurării: Online – https://asuschallenge.ro/

Concursul “ASUS LEARN&COMPETE CHALLENGE 2025” se adresează elevilor din clasele IX-XII, din Municipiul București, care își doresc să-și testeze performanțele în domeniul tehnologiei informației și a comunicațiilor.

Concursul are ca scop:

  • Crearea în rândul elevilor a unei gândiri algoritmice;
  • Determinarea elevilor să utilizeze cât mai eficace tehnica de calcul și mijloacele de comunicare nou apărute;
  • Învățarea de lucruri noi, comunicarea și transmiterea de informații;
  • Însușirea unor cunoștințe și formarea unor deprinderi care să permită elevilor să se adapteze la cerințele unei societăți într-o continuă schimbare;
  • Antrenarea imaginației și creativității și formarea unei atitudini corecte în abordarea problemelor;
  • Dezvoltarea spiritului de competiție;
  • Cultivarea abilităților de lucru și a atitudinilor pozitive.

Diplomă de finalist:

  • TOADER MATEI CRISTIAN, clasa a XI-a A
  • CĂLIMAN VICTOR ANDREI, clasa a XI-a A

Diplome de participare:

  • POPESCU MARIUS ANDREI, clasa a XI-a A
  • CIUCĂ DAVID ALEXANDRU, clasa a XI-a A
  • CĂLIMAN VICTOR ANDREI, clasa a XI-a A
  • MITROFAN DAN FELIX, clasa a XI-a A
  • GIUROIU TUDOR ȘTEFAN, clasa a XI-a A
  • DOBRESCU ANTONIO NICOLAE, clasa a XI-a A
  • LUCA TUDOR GABRIEL, clasa a XI-a A
  • VOINESCU ȘTEFAN, clasa a XI-a A

Profesor coordonator: GRĂDINARU-TAȘCĂU MARIA-IARINA

 

OLIMPIADA ŞCOLARĂ ,,LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ”

 

Olimpiada şcolară ,,Lectura ca abilitate de viață” (Calendarul olimpiadelor naționale școlare 2025, aprobat cu nr. 24184/2/15.01.2025) valorifică experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar. Obiectivul fundamental este centrat pe încurajarea abordării de către elevi a lecturii ca abilitate de viață, inclusiv ca abilitate specifică educației media, și pe valorificarea competenței digitale a acestora.

La etapa judeţeană/a municipiului Bucureşti, s-au obţinut următoarele rezultate:

  • Premiul al III-lea: Meţiu Maria (9A) – prof. coordonator Calafeteanu Gabriela;
  • Menţiuni: Marica Maria (9A)- prof. coordonator Calafeteanu Gabriela; Şerban Roberta (10E), Gavrilă Daria (11B)- prof. coordonator Giura Irina; Vasile Daria (11F)- prof. coordonator Iana Beatrice.

Diplomele urmează să fie eliberate.

Concursul SecurITy Challenge 2024

 

Perioada de desfășurare: 05.12.2024 – 13.12.2024, proba în format fizic pe 07.12.2024, festivitatea de premiere pe 13.12.2024

Locul desfășurării: Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București

Concurs de securitate cibernetică pentru elevi organizat de Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” în parteneriat cu Orange si CyberEDU.

Rezultate:

TOADER MATEI CRISTIAN – Premiul II, Medalie de Aur, clasa a XI-a A

CĂLIMAN VICTOR ANDREI – Mențiune, Medalie de Argint, clasa a XI-a A

Profesor coordonator: GRĂDINARU-TAȘCĂU MARIA-IARINA

Concursul ROG Challenge 2024

 

Perioada de desfășurare: 01.10.2024 – 12.12.2024

Locul desfășurării: Online – www.rogchallenge.ro

Concursul “ROG CHALLENGE 2024” se adresează elevilor din clasele IX-XII, din Municipiul București, pasionați de eSports, care își doresc să-și testeze performanțele în dezvoltarea de jocuri video. Pentru a participa în cadrului Concursului ROG Challenge 2024, elevii trebuie să creeze un joc video.

Diploma de participare : MARINESCU MARIA, clasa a XI-a B

Profesor coordonator: GRĂDINARU-TAȘCĂU MARIA-IARINA

CONCURS JUVENES TRANSLATORES

Suntem bucuroși să anunțăm că școala noastră a fost selectată pentru a participa la concursul european de traduceri Juvenes Translatores organizat de Comisia Europeană.

În data de 28.11.2024, elevii vorbitori de limbă franceză și limbă engleză vor reprezenta Colegiul Național „Aurel Vlaicu” în cadrul acestei competiții.

Le ținem pumnii strânși și sperăm să se întoarcă învingători.

Informații legate de aceasta puteți regăsi accesând link-urile de mai jos:

https://commission.europa.eu/index_en

https://commission.europa.eu/education/skills-and-qualifications/develop-your-language-skills/juvenes-translatores/list-selected-schools-2024_en#rom%C3%A2nia

CONCURS „VÂNĂTOAREA DE LECTURĂ ÎN BIBLIOTECI”

Sala de festivități a Colegiului Național „Aurel Vlaicu” a fost gazda etapei pe școală a concursului național „VÂNĂTOAREA DE LECTURĂ ÎN BIBLIOTECI”, ediția a III-a, 2024.

Scopul concursului vizează dezvoltarea competențelor-cheie ale elevilor, promovarea lecturii, colaborarea cu bibliotecile publice și asigurarea egalității de șanse a elevilor proveniți din medii culturale, economice și sociale diferite prin facilitarea accesului la informație prin intermediul structurilor info-documentare.

Obiectivul general al acestuia este dobândirea, dezvoltarea și demonstrarea competențelor de lectură și a competențelor digitale ale elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar, utilizând eficient resursele structurilor info-documentare din propriile unități școlare și din bibliotecile publice.

La startul etapei pe școală a acestei ediții, s-au aliniat 4 echipe din cadrul liceului, 3 echipe reprezentând clasele a IX-a și o echipă clasa a XI-a, coordonate și îndrumate de doamnele profesor de limba și literatura română, Adriana Susai și Nicoleta Briciu.

Echipele au pornit în activitatea de cercetare și realizare a propriului proiect în urma mesajului postat pe site-ul CCD, mesaj pe care îl regăsiți atașat alături de pozele de la activitate și realizările elevilor.

Componența echipelor a fost următoarea:

  • Clasa a IX- a F – Balint Mara, Niculescu Sofia, Iorga Maria, Ilinca Diana – profesor coordonator A. Susai;
  • Clasa a IX-a A – Vișan Ioana, Nica Alexia, Pârvu Mara, Teodorescu Teodora, De Lazzero Luca – profesor coordonator A. Susai;
  • Clasa a IX-a D – Galan Raisa, Ionică Andreea, Matieș Kara, Țipulică Teodora – profesor coordonator A. Susai;
  • Clasa a XI-a E – Rusu Ana-Maria Cătălina, Tortocan Antonia-Maria, Caracudă Raluca-Alexandra, Oprea Irina Florina, Drăgan Vanesa Elena Alexandra – profesor coordonator N. Briciu.

Lucrările echipelor au fost supuse unei evaluării în urma căreia au fost desemnate cele două câștigătoare ce vor merge în etapa următoare a concursului.

Din echipa de evaluare au făcut parte:

  • Beatrice Iana – profesor limba și literatura română;
  • Mirela Saroși – profesor limba engleză;
  • Florina Bălan – profesor limba franceză;
  • Ioana Sorina Ion-Lambu – profesor educație fizică și sport de specialitate, karate;
  • Andrei Sîrbu – secretar.

În urma evaluării comisiei, echipele câștigătoare au fost desemnate clasele a IX-a A și a XI-a E. Acești elevi ne vor reprezenta la următoarea fază a concursului, etapa pe sector/județ.

Responsabilul pentru desfășurarea acestui concurs și persoana de legătură cu CCD, a fost doamna bibliotecar, Russu Otilia.

Mesaj

 

 

CONCURS ȘCOLAR LIGA LICEELOR 2024

În luna martie 2024, sala de sport a Colegiului Național „Aurel Vlaicu” s-a desfășurat etapa pe școală, preselecția, în cadrul concursului școlar Liga Liceelor.

Atmosfera pe teren, și în sală, a fost plină de pasiune și competitivitate, transformând acest eveniment într-o activitate memorabilă.

Fiecare elev s-a străduit să fie cel mai bun, să atragă atenția, să înscrie cel mai frumos gol sau să aibă cea mai frumoasă ratare, asemenea sintagmei devenite celebre a fotbalistului Dumitru „Nicky” Dumitriu.

Activitatea de preselecție a fost coordonată de domnul profesor de educație fizică și sport, Vlad Steroiu.

Urmează anunțarea rezultatelor în urma preselecției, a elevilor ce vor forma echipa reprezentativă a liceului nostru, în etapa următoare a competiției.

Colegiul Național „Aurel Vlaicu” continuă promovarea și susținerea sportului, sub orice formă de manifestare, de performanță sau de masă, de plăcere.

Urăm succes echipei noastre!

 

 

,,UNIREA ÎN CUGET ŞI ÎN SIMŢIRI”  26.01.2023

Ideea acestui concurs pe echipe, la care au participat clasele a XI-a D, a XI-a E,  XII-a A, a XII-a C, a XII-a D şi a XII-a E,  porneşte din nevoia de comunicare, de relaţionare între elevi, dar şi din dorinţa de a stimula o atitudine pozitivă faţă de istoria neamului, faţă de limba şi literatura românească, sentimentul de apartenenţă la spaţiul românesc. Adolescenţii au nevoie să înveţe să se asculte reciproc, să facă schimb de idei, să lucreze împreună. De aceea, am urmărit îmbunătăţirea comunicării la nivel interpersonal, stimularea schimbului de opinii şi a spiritului competitiv.

 

Premierea echipelor câştigătoare:

PREMIUL I – clasa a XI-a D

PREMIUL II – clasa a XII-a E

PREMIUL III – clasa a XII-a D

MENŢIUNE – clasa a XI-a E

MENŢIUNE – clasa a XII-a C

MENŢIUNE – clasa a XII-a A

OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR

CROS – ETAPA MUNICIPALĂ

La competiția de CROS, etapa Municipală, nivelul – Învățământ liceal și profesional, din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, dintre cei trei elevi, reprezentanți ai Colegiului Național „Aurel Vlaicu”, elevul  GRIGORIU VICTOR, clasa a IX-a A,  profesor coordonator Moldovan Angela și elevii ROBU ALEXANDRU, clasa a X-a C și HENTEȘ SEBASTIAN, clasa a X-a, profesor coordonator Stan Mihaela, doi dintre aceștia au reușit să se poziționeze pe locurile I și III.

  • GRIGORIU VICTOR, încă de la început s-a poziționat în vârful plutonului de alergare, iar la finalul cursei a reușit să câștige detașat locul I și calificarea la Etapa Națională;
  • ROBU ALEXANDRU a alergat pe întregul traseu în primii trei reușind să se claseze la finalul cursei pe locul al III-lea.

Felicitări pentru rezultatele obținute și  mult succes la competițiile ce vor urma!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concursul ASUS LEARN&COMPETE Challenge 2025

 

Perioada de desfășurare: 02.12.2024 – 04.03.2025

Locul desfășurării: Online – https://asuschallenge.ro/

Concursul “ASUS LEARN&COMPETE CHALLENGE 2025” se adresează elevilor din clasele IX-XII, din Municipiul București, care își doresc să-și testeze performanțele în domeniul tehnologiei informației și a comunicațiilor.

Concursul are ca scop:

  • Crearea în rândul elevilor a unei gândiri algoritmice;
  • Determinarea elevilor să utilizeze cât mai eficace tehnica de calcul și mijloacele de comunicare nou apărute;
  • Învățarea de lucruri noi, comunicarea și transmiterea de informații;
  • Însușirea unor cunoștințe și formarea unor deprinderi care să permită elevilor să se adapteze la cerințele unei societăți într-o continuă schimbare;
  • Antrenarea imaginației și creativității și formarea unei atitudini corecte în abordarea problemelor;
  • Dezvoltarea spiritului de competiție;
  • Cultivarea abilităților de lucru și a atitudinilor pozitive.

Diplomă de finalist:

  • TOADER MATEI CRISTIAN, clasa a XI-a A
  • CĂLIMAN VICTOR ANDREI, clasa a XI-a A

Diplome de participare:

  • POPESCU MARIUS ANDREI, clasa a XI-a A
  • CIUCĂ DAVID ALEXANDRU, clasa a XI-a A
  • CĂLIMAN VICTOR ANDREI, clasa a XI-a A
  • MITROFAN DAN FELIX, clasa a XI-a A
  • GIUROIU TUDOR ȘTEFAN, clasa a XI-a A
  • DOBRESCU ANTONIO NICOLAE, clasa a XI-a A
  • LUCA TUDOR GABRIEL, clasa a XI-a A
  • VOINESCU ȘTEFAN, clasa a XI-a A

Profesor coordonator: GRĂDINARU-TAȘCĂU MARIA-IARINA

 

OLIMPIADA ŞCOLARĂ ,,LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ”

 

Olimpiada şcolară ,,Lectura ca abilitate de viață” (Calendarul olimpiadelor naționale școlare 2025, aprobat cu nr. 24184/2/15.01.2025) valorifică experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar. Obiectivul fundamental este centrat pe încurajarea abordării de către elevi a lecturii ca abilitate de viață, inclusiv ca abilitate specifică educației media, și pe valorificarea competenței digitale a acestora.

La etapa judeţeană/a municipiului Bucureşti, s-au obţinut următoarele rezultate:

  • Premiul al III-lea: Meţiu Maria (9A) – prof. coordonator Calafeteanu Gabriela;
  • Menţiuni: Marica Maria (9A)- prof. coordonator Calafeteanu Gabriela; Şerban Roberta (10E), Gavrilă Daria (11B)- prof. coordonator Giura Irina; Vasile Daria (11F)- prof. coordonator Iana Beatrice.

Diplomele urmează să fie eliberate.

Concursul SecurITy Challenge 2024

 

Perioada de desfășurare: 05.12.2024 – 13.12.2024, proba în format fizic pe 07.12.2024, festivitatea de premiere pe 13.12.2024

Locul desfășurării: Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București

Concurs de securitate cibernetică pentru elevi organizat de Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” în parteneriat cu Orange si CyberEDU.

Rezultate:

TOADER MATEI CRISTIAN – Premiul II, Medalie de Aur, clasa a XI-a A

CĂLIMAN VICTOR ANDREI – Mențiune, Medalie de Argint, clasa a XI-a A

Profesor coordonator: GRĂDINARU-TAȘCĂU MARIA-IARINA

Concursul ROG Challenge 2024

 

Perioada de desfășurare: 01.10.2024 – 12.12.2024

Locul desfășurării: Online – www.rogchallenge.ro

Concursul “ROG CHALLENGE 2024” se adresează elevilor din clasele IX-XII, din Municipiul București, pasionați de eSports, care își doresc să-și testeze performanțele în dezvoltarea de jocuri video. Pentru a participa în cadrului Concursului ROG Challenge 2024, elevii trebuie să creeze un joc video.

Diploma de participare : MARINESCU MARIA, clasa a XI-a B

Profesor coordonator: GRĂDINARU-TAȘCĂU MARIA-IARINA

CONCURS JUVENES TRANSLATORES

Suntem bucuroși să anunțăm că școala noastră a fost selectată pentru a participa la concursul european de traduceri Juvenes Translatores organizat de Comisia Europeană.

În data de 28.11.2024, elevii vorbitori de limbă franceză și limbă engleză vor reprezenta Colegiul Național „Aurel Vlaicu” în cadrul acestei competiții.

Le ținem pumnii strânși și sperăm să se întoarcă învingători.

Informații legate de aceasta puteți regăsi accesând link-urile de mai jos:

https://commission.europa.eu/index_en

https://commission.europa.eu/education/skills-and-qualifications/develop-your-language-skills/juvenes-translatores/list-selected-schools-2024_en#rom%C3%A2nia

CONCURS „VÂNĂTOAREA DE LECTURĂ ÎN BIBLIOTECI”

Sala de festivități a Colegiului Național „Aurel Vlaicu” a fost gazda etapei pe școală a concursului național „VÂNĂTOAREA DE LECTURĂ ÎN BIBLIOTECI”, ediția a III-a, 2024.

Scopul concursului vizează dezvoltarea competențelor-cheie ale elevilor, promovarea lecturii, colaborarea cu bibliotecile publice și asigurarea egalității de șanse a elevilor proveniți din medii culturale, economice și sociale diferite prin facilitarea accesului la informație prin intermediul structurilor info-documentare.

Obiectivul general al acestuia este dobândirea, dezvoltarea și demonstrarea competențelor de lectură și a competențelor digitale ale elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar, utilizând eficient resursele structurilor info-documentare din propriile unități școlare și din bibliotecile publice.

La startul etapei pe școală a acestei ediții, s-au aliniat 4 echipe din cadrul liceului, 3 echipe reprezentând clasele a IX-a și o echipă clasa a XI-a, coordonate și îndrumate de doamnele profesor de limba și literatura română, Adriana Susai și Nicoleta Briciu.

Echipele au pornit în activitatea de cercetare și realizare a propriului proiect în urma mesajului postat pe site-ul CCD, mesaj pe care îl regăsiți atașat alături de pozele de la activitate și realizările elevilor.

Componența echipelor a fost următoarea:

  • Clasa a IX- a F – Balint Mara, Niculescu Sofia, Iorga Maria, Ilinca Diana – profesor coordonator A. Susai;
  • Clasa a IX-a A – Vișan Ioana, Nica Alexia, Pârvu Mara, Teodorescu Teodora, De Lazzero Luca – profesor coordonator A. Susai;
  • Clasa a IX-a D – Galan Raisa, Ionică Andreea, Matieș Kara, Țipulică Teodora – profesor coordonator A. Susai;
  • Clasa a XI-a E – Rusu Ana-Maria Cătălina, Tortocan Antonia-Maria, Caracudă Raluca-Alexandra, Oprea Irina Florina, Drăgan Vanesa Elena Alexandra – profesor coordonator N. Briciu.

Lucrările echipelor au fost supuse unei evaluării în urma căreia au fost desemnate cele două câștigătoare ce vor merge în etapa următoare a concursului.

Din echipa de evaluare au făcut parte:

  • Beatrice Iana – profesor limba și literatura română;
  • Mirela Saroși – profesor limba engleză;
  • Florina Bălan – profesor limba franceză;
  • Ioana Sorina Ion-Lambu – profesor educație fizică și sport de specialitate, karate;
  • Andrei Sîrbu – secretar.

În urma evaluării comisiei, echipele câștigătoare au fost desemnate clasele a IX-a A și a XI-a E. Acești elevi ne vor reprezenta la următoarea fază a concursului, etapa pe sector/județ.

Responsabilul pentru desfășurarea acestui concurs și persoana de legătură cu CCD, a fost doamna bibliotecar, Russu Otilia.

Mesaj

 

 

CONCURS ȘCOLAR LIGA LICEELOR 2024

În luna martie 2024, sala de sport a Colegiului Național „Aurel Vlaicu” s-a desfășurat etapa pe școală, preselecția, în cadrul concursului școlar Liga Liceelor.

Atmosfera pe teren, și în sală, a fost plină de pasiune și competitivitate, transformând acest eveniment într-o activitate memorabilă.

Fiecare elev s-a străduit să fie cel mai bun, să atragă atenția, să înscrie cel mai frumos gol sau să aibă cea mai frumoasă ratare, asemenea sintagmei devenite celebre a fotbalistului Dumitru „Nicky” Dumitriu.

Activitatea de preselecție a fost coordonată de domnul profesor de educație fizică și sport, Vlad Steroiu.

Urmează anunțarea rezultatelor în urma preselecției, a elevilor ce vor forma echipa reprezentativă a liceului nostru, în etapa următoare a competiției.

Colegiul Național „Aurel Vlaicu” continuă promovarea și susținerea sportului, sub orice formă de manifestare, de performanță sau de masă, de plăcere.

Urăm succes echipei noastre!

 

 

,,UNIREA ÎN CUGET ŞI ÎN SIMŢIRI”  26.01.2023

Ideea acestui concurs pe echipe, la care au participat clasele a XI-a D, a XI-a E,  XII-a A, a XII-a C, a XII-a D şi a XII-a E,  porneşte din nevoia de comunicare, de relaţionare între elevi, dar şi din dorinţa de a stimula o atitudine pozitivă faţă de istoria neamului, faţă de limba şi literatura românească, sentimentul de apartenenţă la spaţiul românesc. Adolescenţii au nevoie să înveţe să se asculte reciproc, să facă schimb de idei, să lucreze împreună. De aceea, am urmărit îmbunătăţirea comunicării la nivel interpersonal, stimularea schimbului de opinii şi a spiritului competitiv.

 

Premierea echipelor câştigătoare:

PREMIUL I – clasa a XI-a D

PREMIUL II – clasa a XII-a E

PREMIUL III – clasa a XII-a D

MENŢIUNE – clasa a XI-a E

MENŢIUNE – clasa a XII-a C

MENŢIUNE – clasa a XII-a A