Printre valorile promovate de noi, elevi și profesori ai Colegiului Național „Aurel Vlaicu”, se numără și dezvoltarea identităţii şi diversităţii culturale, schimbarea unor tipare învechite de gândire, modelarea unui comportament moral. Teatrul oferă modele și tipare pentru situații de viață complexe, reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a dobândi cunoștințe și, în același timp, de a aborda problemele cu care se confruntă societatea noastră prin dezvoltarea personalității elevilor. De aceea reînființarea trupei de teatru Sertissage este un proces firesc prin care încercăm să continuăm activitatea teatrală (întreruptă, din păcate, câțiva ani).

În urma preselecțiilor din toamna anului 2022, trupa este constituită din 23 de membri, coordonați de către dna profesor BEATRICE IANA și de către elevele MARIA COCIȘ și MARA STANCIU, din clasa a XI-a D.

Prima reprezentație a avut loc în cadrul Serbării de Crăciun, cu un text adaptat de coordonatoare- „Poveste de Crăciun”- și s-a bucurat de aprecierea publicului prezent la eveniment.

 

În prezent, colaborăm cu Teatrul Dramaturgilor Români, în cadrul unui proiect ambițios „Vocea teatrului licean bucureștean”, inițiat de Primăria Municipiului București. Competiția ne aduce alături de alte 16 trupe de teatru din liceele bucureștene și oferă oportunitatea de a repeta alături de profesioniști ai scenei, în cadrul teatrelor implicate în proiect. Așa că repetăm cu spor „Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, pentru a reuși în luna mai să jucăm la Teatrul Metropolis și să vă facem mândri de noi!

Material realizat de către prof. IANA BEATRICE